2011. január 18., kedd

Varázsvíz

Ez egy újabb játék, amivel kb. fél-egy óra szabadidőt nyerhet az ember. Még nyáron ajánlottam két ilyen játékot, a buborékfújót és a babzsákos játékot, bár azokat akkor a kényszer szülte. Igazából ezzel a játékkal is korábban szerettem volna előrukkolni.

Hozzávalók:
  • egy fazék jó meleg víz
  • egy fazék hideg víz
  • egy üres pille palack
  • egy lufi
  • (legalább egy gyerek)

A játék menete:
  1. Alaposan elmagyarázzuk a gyereknek, hogy a kezét, ne dugja bele a forró vízbe, csak a palackot.
  2. Ezután megmutatjuk, hogy mi történik, ha betesszük a palackot a forró vízbe.


  3. Majd megmutatjuk, hogy mi történik, ha betesszük a palackot a hideg vízbe.


  4. A gyerek korától, érettségétől függően el lehet magyarázni, hogy mi miért van, ha pedig még nagyon fiatal, egyszerűen csak elnevezzük a forró vizet varázsvíznek! :)

Van még egy nagyszerű varázsjáték, amivel a karácsonyt töltöttük, és minden vendégnek meg kellett mutatni a varázslatot. Virágnál olvastam, de most nem találom a blogjában.*
Nem kell más hozzá, mint egy zacskó szilikon golyó, és egy pohár víz. Ha a megdagadt szilikongolyókat vízbe mártjuk, akkor "láthatatlanná" válnak. Ezt is többször el kell végezni - hátha más eredményt kapunk -, valamint többször is ellenőrizni kell, hogy a golyócskák tényleg benne vannak-e a vízben, és még ki- berakosgatni is nagyon jó - akár kanállal, vagy szűrővel -, így ez a játék is a "nyerjünk néhány percet magunknak" kategóriába sorolható.


Jó szórakozást kívánok!
Gabriella

*Virág, kérlek, írd meg a pontos linket!

1 megjegyzés: