2014. július 1., kedd

Területfoglalós játék lego-val

Attól, hogy nyár van, még nem henyélhetünk egész nap a tv előtt - mert hólyag nő a fenekünkre! (Én ugyan kipróbálnám már egyszer, hogy mennyi idő alatt következik ez be, na, de hagyjuk...)
Szóval akinek csak 1, azaz egy darab nyolcévese van otthon, annak bizony játszani is kell a gyerekkel. Mi is ilyen nehéz sorsú szülők vagyunk. :)
Tegnap meccs közben is játszani kellett, így olyan játékot kerestem, ami mellett meccset is lehet nézni.

Erre esett a választás.


Nem, ez nem egy Mondrian, ez egy játék.

Hozzávalók:

  • 1 db lego lap
  • 2 db dobókocka
  • sok darab lego
A két dobókockával egyszerre dobtunk, és olyan méretű területet kellett elfoglalni a legókkal, amennyi a két szám szorzata volt. Tehát, ha 2 és 6 jött ki, akkor egy 2x6-os vagy 6x2-es területet kellett kirakni maga előtt, majd azt felhelyezni a táblára, ha volt még elég hely. Ha már nem volt hely, akkor a másik dobott, és ő tehetett, ha tudott. Az győzött, aki az utolsó kockát tette fel. (Természetesen ő győzött egy 1x1-es dobással)

És, hogy miért alkalmas ez a játék meccsnézésre? Mert nem is olyan könnyű kikeresni annyi legódarabot, hogy pl. egy 3x5-ös, vagy egy 6x6-os terület kijöjjön belőle. Kell számolgatni minden irányba, hogy pont olyan hosszú, és pont olyan széles legyen, és még fel is férjen a táblára.
Jövőre, szorzótábla tanulás lesz, gondoltam alapozunk egy kicsit.

Persze, ha valaki nem szeretne meccset nézni, az játszhatja papíron is. :)

Jó szórakozást kívánok!
Gabriella

1 megjegyzés: