Hozzávalók:
- 4 rész liszt
- 1 rész só
- 1,5 rész forró víz
- A lisztet és a sót egy edénybe öntjük, kicsit összekeverjük.
- A forró vízből öntünk hozzá. Nem szükséges forrásban lévő víz, csak jó meleg legyen. És nem kell megijedni, mire összekeveredik a többi hozzávalóval már nem is lesz forró. Ha bizonytalanok vagyunk érdemes nem egyszerre hozzáadni a vizet.
- Ha túl híg vagy túl kemény lett a gyurma, további lisztet vagy vizet adhatunk hozzá.
- 10 percig dagasztjuk, kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. Vastagabbra nem érdemes hagyni, mert nehéz lesz a fán.
- Kiszaggatjuk a kívánt formára, és egy szívószállal elkészítjük a felakasztáshoz szükséges lyukakat. Ha nincs karácsonyi mintás süti szaggató, akkor egy kemény karton is jó formának. Azt késsel körbe lehet vágni.
- 200 fokon előmelegített sütőben kb. 20 percig szárítjuk a sütő felső rácsain. Melegen még lehet, hogy kicsit puhának fog tűnni, de ha kihűl jó kemény lesz.
- Miután kihűltek kezdődhet a festés, díszítés!
Jó szórakozást kívánok!
Gabriella
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése