Hozzávalók:
- 50 dkg háztartási keksz
- 5 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál baracklekvár
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- kb. 5 dl tej
- 3 evőkanál kókuszreszelék
- mentalevelek a díszítéshez
- egy kb. 20 cm szájátmérőjű keverőtál
- evőkanál, tányér, villa
- műanyag tál és kicsi befőttes üveg, vagy mozsár
- mérleg
Elkészítés menete:
- Az üvegtál alját keksszel kibéleljük kb. 2 cm magasan. Ez képezi majd az alapkőzetet.
- A maradék kekszet a műanyagtálban összetörjük a befőttes üveggel. (Mi vagyunk a sok kőzetaprózó tényező, amikről itt lehet egy kicsit beszélgetni a gyerekkel.)
- Az összetört kekszet meghintjük egy kis tápanyaggal (cukor, kakaópor). Az összetört kekszből 25 dkg-ot félreteszünk a többi az üvegtálba öntjük az egész kekszekre. Már kész is van a talaj átmeneti szintje.
- Leöntjük egy kis tejjel - hogy fogyasztáskor ne legyen olyan száraz
- A félretett 25 dkg összetört kekszet összekeverjük a maradék hozzávalóval - kivéve mentalevél. Majd villával keverjük össze jó alaposan.
- A masszát tegyük az üvegtálba és egyengessük el jó alaposan. Ezzel kész is van a felső réteg. Végül tegyük rá a mentaleveleket.
- Ezután nézzük meg oldalról, és lehet is róla beszélgetni a gyerekekkel, hogy melyik réteg mit jelképez.
- Végül, együk meg jóízűen az egészet!!!
Holnap jelentkezem a mi talajsütink fotójával!
Jó étvágyat kívánok!
Gabriella
Erre nagyon kíváncsi vagyok! Várom a képet!
VálaszTörlésEgyelőre képpel nem tudok szolgálni, mert a bárányhimlő legyőzte a kíváncsiságot, de itthon leszünk még egy darabig, biztosan elkészítjük hamarosan, és akkor mutatom!!!
VálaszTörlésHa valaki elkészíteni előbb, kérem, linkelje be ide, és akkor nála is megcsodáljuk! :)
G.