2010. március 31., szerda

Húsvétoló 6. - Óriás tojás

Amit papírmasé technikával készítettem. Esett már szó erről a technikáról korábban is itt a blogban.
A tojás két mozdonyt és egy csomag kinder bon-bont rejt, de fért volna több is bele...


Hozzávalók:
  • egy tojás alakú lufi
  • tapétaragasztó
  • újságpapírt darabkák
  • színes papír és néhány fénymásolt kép díszítésnek

Elkészítés menete:
  1. A felfújt lufit bekentem tapétaragasztóval - érdemes előzős este bekeverni -, majd beborítottam újságpapír darabokkal. Többféle újságot téptem össze, hogy a különböző rétegeket meg tudjam különböztetni. 5-6 réteget készítettem. Majd felakasztottam száradni.


  2. Miután megszáradt félbe vágtam, és az alsó felébe ragasztottam egy karton csíkot, ami majd segít - akkor még azt gondoltam - visszahelyezni a tetejét. Ezt jó sűrűn megfogattam csipesszel. Úgy kell elképzelni mint a mackó sajtos dobozt. :)


  3. Miután megszáradt beletettem az ajándékot, és összeillesztettem a két felet. Nem kis mutatvány volt. :) Utána az illesztés mentén újabb két réteg újságpapírral fogattam össze. Továbbra is csak tapétaragasztót használtam.
  4. Végül beborítottam sárga papírral, és felragasztottam - szintén tapétaragasztóval - a díszítéshez szánt fénymásolatokat is.

Az első tervem az volt, hogy befestem, de a festék nem fedett elég jó, és több rétegben nem akartam mázolni. Utána jött a mentő ötlet a színes papírral, és végül a fénymásolatokkal.
Azt hiszem jövőre másképp készítem el. :)

1 megjegyzés:

  1. Szia!

    Én is csináltam ilyen tojást, csak az enyém még nincs kész. :o) De gondoltam szólok. Ha a gyerekkel is akarsz papírmasézni, de nem csak akkor, a tapétaragasztó helyett ajánlom figyelmedbe a csirizt, mint alternatívát. :o) Filléres megoldás, és több mint nagyszerű ragasztó. Elkészítés leírása itt:

    http://www.monofaktura.eoldal.hu/cikkek/igy-keszul/igy-keszul_-a-papirmase

    Üdv. :o)

    VálaszTörlés