Hozzávalók:
- régi vagy törött zsírkréta
- bármilyen forma
- sütő
- A törött krétákat beletesszük a formába. Érdemes hőálló formát választani.
- A formát betesszük az előmelegített sütőbe 2-3 percre. A jégkockatartó sütés után eléggé megkeményedett, de azért még lehet használni. Mindenki nagyon óvatosan tegye ezt, mert elvileg erre nem alkalmas!!!
- Sütés után kivesszük a sütőből és megvárjuk, hogy kihűljön. Ha nem szeretnénk, hogy a színek teljesen összekeveredjenek, akkor csak rövid ideig hagyjuk a sütőben.
- Ha kihűlt kinyomjuk a formákból, és ilyen szépségeket - vagy még szebbeket - kapunk.
Ha csak egy színű zsírkrétát szeretne valaki, akkor érdemesebb valamiben felolvasztani a viaszt, és azt önteni a formába. Az olvasztásra alkalmas mondjuk egy fém edény is - pl. kávékiöntő -, vagy szilikonos muffin forma. Ma már nagyon szépeket lehet kapni.
A mini szilikonos muffin formával kis korongokat, a nagy szilikonos muffin formával nagy korongokat lehet készíteni. Ha valakinek szilikonos mini kuglóf formája van, azzal pedig lyukas közepű zsírkrétákat készíthet.
Karácsonyi mintásat is lehet készíteni sütiszaggatóval.
Elkészítés menete:
- Egy tepsit vagy tányért kibélelünk alufóliával
- Rátesszük a kiválasztott sütiszaggatót
- A felolvasztott zsírkrétát beleöntjük a formába. Arra kell csak vigyázni, hogy a sütiszaggató sima felületre kerüljön, hogy ne tudjon kifolyni a zsírkréta.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése