2009. július 25., szombat

Figurix - házilag

Mi a Figurix? Ennyi az ajánlója: "Az izgalmas játék élvezetessé teszi a jó megfigyelőképesség és a gyors reagálás képességének kialakulását. 2-6 játékos részére, 5-10 éves korig."


Így néz ki, csak 6 figurával és összekeverve. Én ilyen 9-es táblákat készítettem vegyes színekkel és figurákkal, és azokat szoktuk egymáshoz kapcsolni. Lehet variálni a táblát, így még véletlenül sem tudják a gyerekek "megjegyezni", annyi variáció van.

Hozzávalók:
  • kék, piros, sárga karton - vagy egyéb kedvenc színek
  • nyomtatható kis figurák tetszés szerint - de aki nem szeret apró mintákat vágni, az vegyen apró matricákat
  • ragasztó
  • körző, vagy két különböző méretű kupak
  • 3 db üres dobó kocka
  • 2-6 féle bábu vagy gombok
Én kupakokat használtam a körök sablonjának. Tintapárnába nyomtam, majd a papírra és már meg is voltak a kivágandó körök. 18-18 kicsi és nagy sárga, piros és kék körre van szükség.
A mintából 7x9 db különbözőre van szükség.

Az egyik dobókockára felragasztjuk a különböző mintákat, a másik kettőnek 2-2 oldalát befestjük sárga, kék és piros színűre. Ha egyértelművé szeretnénk tenni, hogy melyik a teli minta és melyik a keret színe, akkor azt rajzoljuk a kockákra.

A játék menete: egyszerre kell dobni a 3 dobókockával. Ekkor kijön a minta, a teli szín és a keret szín. Amelyik gyerek először megtalálja, az teszi rá a jelé. Aki a legtöbb jelet gyűjti, az nyert.
Arra, hogy, mi történik akkor, ha már van jel azon a figurán, amelyiket újra kidobták, lehet külön szabályokat alkotni.

Jó szórakozást kívánok!
Gabriella

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése